Støtten skal gå til å sikre at utstillingene og formidlingen er godt tilpasset barn og unge. Pengene skal også bidra til at kunnskap som formidles gjøres tilgjengelig via digitale plattformer. Dette står å les i en pressemelding.

Direktør i Museum Nord, Geir Are Johansen er først og fremst takknemlig for støtten, men også glad for anerkjennelsen DNB gir.

– Det at SKREI blir sett som et viktig prosjekt i nord er av stor betydning. SKREI blir en verdiskaper, økonomisk og kulturelt. Det skal bidra til identitet og tilhørighet, samt kunnskap og inspirasjon hos mange, inkludert barn og unge. Denne gaven, denne anerkjennelsen er virkelig motiverende for oss som satser i nord, sier Geir.

Bidratt med 9,7 milliarder til ulike formål

Sparebankstiftelsen DNB sin visjon er «Vi utløser gode krefter». Prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og gir et positivt bidrag til barn og unge kan få støtte.

Siden starten i 2002 har Sparebankstiftelsen DNB bidratt med 9,7milliarder til allmenn-nyttige formål innenfor formålsområdene kunst & kultur, nærmiljø & kulturarv, natur & friluftsliv, idrett & lek.

DNB sin tilstedeværelse i Lofoten går helt tilbake til 1950 – tallet og har i hele denne perioden  vært en viktig samarbeidspartner for sjømatnæringen både på hav og land.

Stolt og glad

Bedriftsrådgiver Stig Jensen er stolt og glad over bidraget fra Sparebankstiftelsen DNB.

– Med vår beliggenhet i Svolvær er det en naturlig del av vår virksomhet å  yte finansielle tjenester til  de forskjellige aktørene i næringen. Vi er derfor veldig stolt og glad for å kunne støtte SKREI prosjektet og således være med å bidra til å få prosjektet realisert, sier Stig i pressemeldingen.

DNB syns det er viktig å få formidlet til den oppvoksende generasjon, hva fiskeriene har betydd og fortsatt betyr, ikke bare for kysten, men hele Norge.

– Det faktum at Norge er en stor eksportør av sjømat gjør det desto viktigere at tilreisende til regionen  får et innblikk i den verdiskapningen som fiskerinæringen bidrar med