Den ferske målingen er gjennomført av Norstat på vegne av NRK.

Arbeiderpartiet får bare ti prosent oppslutning i de seks lofotkommunene Vågan, Vestvågøy, Flakstad, Moskenes, Værøy og Røst. Sammenlignet med stortingsvalget i 2021 er det et fall på 14,4 prosentpoeng.

Også i hele Nordland fylke går det i feil retning for partiet i kjølvannet av sykehussaken og Helse Nord-prosessen. Siden kommune- og fylkestingsvalget i september har de falt 4,6 prosentpoeng fra 24,4 prosent til 19,8 prosent, ifølge målingen.

Tirsdag kom Kjerkol på besøk til Lofoten etter lengre tids press. Kjerkols besøk kommer etter at både finansminister Trygve Slagsvold Vedum og Frp-leder Sylvi Listhaug har besøkt sykehuset på Gravdal.

Kjerkol kommer på besøk i kjølvannet av at godt over halvparten av medlemmene i Vestvågøy Ap har meldt seg ut i protest. Tirsdag skal hun blant annet møte lokallagene i Ap i Lofoten, og også de som har meldt seg ut, er invitert.

Ressursgruppa for Lofoten sykehus har fått godkjent en søknad om å demonstrere ved å lage en menneskelig lenke fra sykehuset og langs siden av veien innover mot Storeidet og Leknes i forbindelse med besøket.

Mandag gikk Vest-Lofoten næringsforening ut og oppfordret sine medlemsbedrifter til å gi folk fri en time for å delta i demonstrasjonen.