Fire klatrere i et turfølge bestående av to nordmenn og to utlendinger, sto faste på Svolværgeita noen timer søndag kveld. Redningshelikopter og alpin redninggruppe ble sendt ut for å assistere klatrerne. Det var klatrerne selv som meldte fra til politiet like før kl. 19.

Ingen ble skadd i forbindelse med hendelsen.

– Det er ingen dramatikk rundt denne aksjonen. Værforholdene er fine og vi har vært i kontakt med klatrerne, uttalte assisterende redningsleder Alexander Åkerøy Hundal ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Ifølge redningslederen gjorde mørket det vanskelig for klatrerne å komme seg ned fra fjellet på egen hånd, og derfor ba de om hjelp.

Klokka 21.30 opplyser han til Våganavisa at alle klatrerne er hentet ned fra fjellet.

– Redningsmannskapet så situasjonen an fra helikoptret før de fant ut hvordan de skulle ta seg ned, noe som gikk bare bra, sier han.

Ifølge Lofotposten ble de uheldige klatrerne tatt med til Svolvær lufthavn Helle.

På spørsmål om hvordan den alpine redningsgruppen bidro, svarer Hundal at de i hovedsak har bidratt med informasjon om posisjon og opplysninger om utstyr.

– De var ikke fysisk med på redningsaksjonen, men posisjonerte seg i terrenget og har bidratt med viktig informasjon, slår Alexander Åkerøy Hundal fast.