55 bord og tilhørende benker bæres og stables på torget i Kabelvåg. For første gang på tre år skal disse settes opp og gjøres klar til Kabelvågmarkedet. En dugnadsgjeng har møtt opp for å hjelpe til, anført av Jens Ringstad.

– Vi føler vi har god kontroll. Så lenge været er på lag skal vi være i mål til åpninga på torsdag, sier han.

Med god bærehjelp og monteringshjelp skal alt av møbler stå klart. I tillegg til de 55 bordene og benkene skal det også monteres telt og salgsboder.

– Det er mange brikker som skal på plass. Vi skal montere alt av møbler, legge opp strøm, alle salgsbodene skal være rengjort, klargjort og merket. I tillegg må vi merke opp på gata også, for det kommer mange med egne boder, og de må vite hvor de skal, sier Jens.

foto
Dugnadsgjengen jobber på for å få det klart til marked. Foto: Johan Tangen

Variert program

Kabelvågmarkedet 2022 åpnes torsdag 23. juni og varer helt til søndag 26. juni. Jens Ringstad er også leder i programgruppa, som har lagt opp programmet for årets marked.

– Vi har prøvd å sy sammen et program av godt gammelt merke, med litt for alle aldersgrupper.

Samtidig er det rundt 40 påmeldte salgsboder. I år kommer det helt nytt innslag, som Jens er veldig fornøyd med:

– Bondens marked kommer. De skal holde til langs kanalen. Da kan de selge mat som folk kan kjøpe og sette seg ned på torget og spise.

Men likevel er Jens litt bekymret. For det er bare noen måneder siden det gikk et ras i kanalen i Kabelvåg. Der må det ryddes og fikses hvis ting skal gå som planlagt.

– Alle de gamle tradisjonsbåtene har pleid å ha tilhold inne i kanalen, det er et vakkert skue. Men da må kanalen være ryddet. Men jeg har fått beskjed om at det skal være i orden innen mandag.

foto
Bord løftes og monteres. Foto: Johan Tangen

– Folk virker veldig sugen

Når det endelig dras i gang på torsdag blir det som sagt første gang siden 2019. Jens ser veldig frem til arrangementet selv.

– Vi har hatt to år hvor det har blitt avlyst, så folk virker veldig sugen på at vi kommer i gang. Hele markedet er et trivselsprogram. Det er en møteplass, og det er mange utflyttere som kommer hjem til dette markedet, sier han og legger til:

– Vi prøver å bruke hele Kabelvåg. Blant annet er det flere arrangementer i parken og en stor konsert i kirka på fredagen. Vi har også den tradisjonelle Kabelvåg-vandringen, hvor Håkon Brun har med seg en gruppe og vandrer gjennom Kabelvåg og forteller litt.

For dugnadsgjengen handler det nå om å få alt på plass og merke alt som skal merkes. Men det virker som det er god kontroll.

– Vi er i gang og vi er i rute, avslutter Jens Ringstad.

foto
Dugnadsgjengen tar seg en velfortjent pause. Foto: Johan Tangen