Våganavisa skrev i vår at Jan Inge Johansen, som har betjent Svolvær-kontoret til NRK i en årrekke, tar det som i første omgang er ett års permisjon fra jobben.

– Kona mi studerer til master og ville samtidig være sammen med sin far. I tillegg begynner sønnen min på videregående til høsten. Da følte jeg det er et fornuftig tidspunkt å tilbringe tid i Bergen alle sammen, uttalte Johansen til Våganavisa i april.

Nå er erstatteren er klar, nemlig Vilde Bratland Erikstad fra Lødingen. Hun er nok et kjent fjes for mange NRK-seere. For et par år siden var hun programleder for serien «Innafor». De siste par årene har 27-åringen vært turguide på Svalbard.

– Det er utrolig spennende og rart. Jeg følte meg ganske ferdig med journalistikken da jeg dro til Svalbard. Men så har nysgjerrigheten kommet krypende tilbake, og jeg har savnet veldig det å skape noe. Svalbard er min store kjærlighet, vi har ikke slått opp. Men jeg hadde visst ikke slått opp med journalistikken heller, fastslår Bratland Erikstad i en pressemelding.

Sterk på menneskemøter

Distriktsredaktør Vibeke Madsen er veldig glad for at Vilde har takket ja til stillingen. Hun beskriver Bratland Erikstad som en dyktig og solid journalist, og som de er trygge på vil gjøre en veldig god jobb.

– Hun skal jobbe i region med mange hendelser og stort nyhetstrykk. I tillegg at hun kjenner regionen godt fra før, er hun sterk på menneskemøter og historieformidling. Vi ser frem til at Vilde er på plass ved kontoret vårt i Svolvær, sier Madsen i pressemeldingen.

Bratland Erikstad tiltrer i jobben 1. september og vil dekke områdene Lofoten og Vesterålen for NRK.