Det er Kine Therese Sandtrøen som har tatt initiativ til å organisere denne markeringen til støtte for Ukraina.

– I Vågan kommune har vi en del mennesker som har ukrainsk bakgrunn og statsborgerskap. Det er veldig viktig å sende et signal om at vi er her for dem og at vi støtter dem i deres sorg og fortvilelse, sier Kine.

Det var Rødt Vågan som ville dra i gang denne markeringen. Kine forteller at det var vanskelig å få til noe i vinterferien og at hun derfor bare bestemte seg for å gjøre det selv.

– Jeg håper at vi kan samles, sende signaler om at vi står imot dette. Samtidig ønsker vi å bidra med informasjon om hvor du kan hjelpe, hvor du kan bidra og sånne ting.

Ønsker bidrag

Markeringen skjer allerede førstkommende torsdag, så det er fortsatt en del planlegging og organisering som gjenstår. Spesielt med tanke på at hun ikke begynte jobben før på mandag.

– Vi har fått med oss ordføreren, som skal holde tale. Jeg venter fortsatt på svar, men jeg håper på at noen av våre ukrainske innbyggere skal tale litt. Jeg begynte med dette på mandag, så hva det er behov for er mye større enn det jeg har.

Likevel er det allerede flere ting som er på plass. Blant annet har LIAS sagt seg villig til å stille med et banner med det ukrainske flagget med tekst på. Men Kine ønsker seg mer.

– Vi trenger mennesker som vil appellere, du kan stille med et musikalsk innslag om du vil. Vi er i dialog med kulturhuset om lån av høyttalere og mikrofon.

Markeringen finner sted på torget i Svolvær torsdag 3. mars klokken 16:00.