Lørdag 13. november arrangeres for fjerde gang en regional First Lego League turnering i Lofoten i Svolvær. Fjerdeklassingene ved Kabelvåg skole har brukt en skoledag på Newtinrommet ved Aust-Lofoten VGS for å øve seg til oppdraget de får i den regionale turneringen. Celine (9), Sigve (9) og Storm (9) går i 4A ved Kabelvåg skole, og syntes det var spennende å lage roboter og øve seg til First Lego League Explore.

– Vi bygger litt forskjellige ting og øver oss til First Lego League Explore. forteller de.

– Elever fra 6-9 år konkurrerer ikke, men får vise fram det de har laget til dommerne og får tilbakemelding, skyter læreren deres inn.

– Når vi er blitt 10 år får vi lov til å konkurrere, forteller Storm.

Elevene er iherdige og kreative når lego og bærekraft står på timeplanen. Foto: Kaja Reiertsen

FOKUS PÅ DET GRØNNE SKIFTET Fjerdeklassingene har fått i oppdrag å lage en legorobot som kan frakte ting på en bærekraftig måte.

– Oppdraget vårt i turneringen er å frakte ting på en miljøvennlig måte, sier Sigve.

Denne gangen har de brukt tiden på Newtonrommet til å forberede seg på hvordan de skal løse oppgaven, og hvordan de skal samarbeide godt.

– I dag har vi øvet på hvordan vi skal samarbeide godt, også har vi fått øvd oss på ei lita bane med legoroboter om vi ville, forteller Celine.

Elevene forteller at de har fått hjelp av videregåendeskolelæreren Guro Molaug til å forberede seg til First Lego League Explore, men kreativiteten står elevene for selv.

– Det er vi som har de gode idéene og er kreative. Det er jo vi som gjør all jobben, ler Celine.

MORGENDAGENS GRØNNE HELTER Fjerdeklassingene forteller at de har vært kreative og brukt dagen på Newtonrommet godt.

– Vi har laget en kul kalkulator. Vi måtte holde den inntil en sensor, også tok den opp større og større tall, forteller Storm entusiastisk.

– Den kunne bruke alle regnemåtene, og vi kunne bruke alle tallene vi ville, forklarer de tre fjerdeklassingene med stor entusiasme.

Fjerdeklassingene forteller at de har laget mange kule roboter i løpet av dagen på Newtonrommet.

– Vi har laget mange roboter. En spionrobot, ei snegle og en bevegelig satellitt. Vi har også laget en vindmølle.

Storm og Sigve tester ut roboter. Foto: Kaja Reiertsen