De to søstrene Cathrine og Astrid Bang På Health Fitness er begge er trenere, og har god kursing innen nettopp vektreduksjon. I år åpnet de nye lokaler, og har utvidet senteret fra 250 kvadratmeter til rundt 1000.

FINNES IKKE SNARVEIER

Nå skal de i gang med et nytt tilbud for menn. Det strekker seg over seks uker, med oppstart 12. april.

− Det er for «pepsi på sofaen-typen», som har tenkt at man bør, men likevel ikke har begynt å trene. Er du mann, overvektig og har lite energi, så er dette opplegget du bør slå til på, forteller Astrid Bang.

− Overalt eksponeres man for artikler og reklamer om hva man skal spise for å gå ned enkelt i vekt. Men ikke la deg lure, det finnes ingen snarveier! Man trenger faglig, god hjelp til å finne det som funker for hver enkelt, slår Cathrine fast.

− Her får du en ærlig og enkel oppskrift på å komme deg i bedre form - og vi har skreddersydd opplegget for menn. Begynner kroppen din å se ut som en stappa pølse? Da er du i godt selskap. Flere og flere menn eser ut, og det er på tide å ta tak i situasjonen.

Målet er at 20 menn gjennom programmet skal gå ned 100 kilo i vekt.

RESULTAT ETTER INNSATS

− Det å være overvektig er helseskadelig, og det blir et spørsmål om hvorvidt man egentlig er fornøyd med å være lat? Ønsker man å ligge på sofaen, i stedet for å ta tak? sier Cathrine.

− Målet er at de 20 til sammen skal gå ned 100 kilo i vekt, forteller Astrid.

Gjennom de seks ukene vil det være én fellesøkt, og to egentreninger på programmet. Det tilbys tre vektmålinger, og man får både hjelp til å lage program og kostholdsplan. De har fått med Einar Hallstensen på laget, som skal hjelpe deltagerne sette sammen matkasser i henhold til kostholdsplanen.

Det hele følges tett opp, blant annet med at man registrerer treningen gjennom en app som trenerne vil kunne følge med på.

− Det er artig, og ikke så avansert. Man får resultat etter innsats, sier Astrid.

− Når man er en stor gruppe, så får man den team-følelsen. Man jobber mot et felles mål, med folk som går gjennom det samme. Man har noen å dele det med, og man bygger nye vennskap, forteller Cathrine.

− Det er et begrenset antall plasser, og vi merker allerede stor etterspørsel, sier Astrid.

− Det hele gjennomføres selvfølgelig koronavennlig, understreker de.