Våganavisa har tidligere omtalt at vi deler ut julestjerner til de som fortjener litt ekstra oppmerksomhet i julehøytiden. Vi har fått inn en rekke forslag til kandidater. Og vi tar gjerne imot flere, noe du finner mer informasjon om nederst i saken. Nå har vi altså delt ut den første stjerna, som går til Tone Hansen.

«Jeg håper dere vil gi henne ei julestjerne, det fortjener hun virkelig», uttrykte en av de som foreslo Hansen som kandidat.

Så da ringer vi på i Åsveien i Svolvær. For å dele ut årets første julestjerne.

Tone Hansen står det på dørskiltet.

– Hei, her kommer vi med julestjerna til deg.

–Tusen tusen takk. Jeg lurte først på om jeg var rett person, sier hun overrasket

Vi forklarer at hun er rett person.

I begrunnelsen til en av dem som foreslo Tone, står det å lese at hun har et stort hjerte for de funksjonshemmede ungdommene, og at de er veldig glade i henne. Videre blir det trukket frem at hun i jobben sin som lærer på Storgata aktivitetssenter i Kabelvåg, gjør langt, langt mer for brukerne enn det som forventes av henne:

Hun tar dem med på julebord med overnatting på Thon, i høst tok hun alle med til Harstad på grottebadtur og da elever ved en videregående skole på Leknes arrangerte en aktivitetsuke, leide hun buss og kjørte med ungdommene til Leknes hver dag hele uka, heter det i en av begrunnelsene for hvorfor Hansen fortjener en julestjerne.

–Jeg er nu ikke så sikker på at det er fortjent, men jeg er veldig veldig glad. Klarer ikke å tenke så mye på det, for da får æ lyst å skrike, sier hun lett rørt

Tone pakker ut julestjerna.

– Herregud hvor fin den var, kor artig. Dette var veldig, veldig koselig.

Tone understreker at hun er svært opptatt av situasjonen til ungdommene på aktivitetssenteret.

–Jeg er så opptatt av dugnad og det med frivillig arbeid. Disse ungdommene har ikke så mange tilbud og de sliter med å få støttekontakter. De er ei gruppe som har få som kjemper deres sak, de blir litt glemt. Og hvor ofte ser du den i bybildet ?, spør Tone ettertenksomt.

Hvem som blir Våganavisas neste mottaker av julestjerna, får du vite allerede mandag.