– Vi trodde kanskje muligheten for å gi, både gaver og penger, var litt mindre enn ellers i år. Men snarere tvert imot, alle skjønner at det er noen som trenger det veldig, sier Siri Bjercke.

Det er Odd Fellow loge 54 og Rebekka Loge 70 som sammen har samlet inn 10.000 kroner til aksjonen.

– Vi hadde loddsalg og bestemte at overskuddet fra dette skulle gå til Aksjon Juleglede. Vi runda det litt opp for å få et rundt tall, sier John Bless fra Odd Fellow og legger til:

– Vi synes dette er en god sak. De frivillige som driver dette fortjener disse pengene og kan bruke det på de som er vanskeligstilt i kommunen.

Hilde Nina Rodahl hos Rebekka-logen støtter også saken.

– Inger Rasmussen var innom og fortalte litt om jobben og hva de har gjort. Da hadde vi en avstemming på hvem det skal gå til, og det var enstemmig om å gi det til Aksjon Juleglede, sier hun.

– Alle er positive og sier ja

Siri Bjercke er veldig glad for at samfunnet samler seg og donerer penger og gaver til Aksjon Juleglede.

– Det er en kjempefin ting å jobbe med, for alle skjønner vitsen og alle er positive og sier ja når vi spør. Når jeg hører at det var enstemmig skjønner jeg at folk ser hva det er, sier Siri.

– Hvorfor kommer det så mye i år tror du?

– For hvert år som går er det kanskje flere som ser oss. I år ser folk at behovet er større enn det har vært tidligere.

– Hvor godt kommer disse pengene med?

– Folk er flinke å gi. Det er alt fra små beløp på vipps til gaver som dette. Når det gjelder det å søke om midler vet vi jo aldri hva vi får. Et år får vi, det neste er det andre som får. Det er veldig uforutsigbart. Derfor er det veldig deilig å ha litt større gaver som kommer inn. Da får vi bygd opp bufferen til neste år, for vi vet jo aldri hva vi får, avslutter Siri Bjercke.