De siste dagene har tilfellene av koronasmitte i kommunen økt. Det nasjonale rådet er å bli hjemme fra jobb, skole og barnehage ved nyoppståtte luftveissymptomer. Voksne og ungdom anbefales å ta hurtigtest dersom de får symptomer, mens barn opp til 12 år bør testes dersom de er nærkontakt til en bekreftet covid-19-smittet, ifølge flytskjemaet fra FHI.

Ved positiv hurtigtest skal en melde fra om smitte til kommunen, og isolere seg hjemme i fem døgn etter at symptomene oppstod. Det innføres ingen lokale forskrifter på dette tidspunktet.

Kommuneoverlege Jan Håkon Juul har i dag blitt kontaktet av foreldre og trenere angående gjennomføring av fritidsaktiviteter, skriver kommunen på Facebook. Foreldrene vil helst unngå å samle barn på tvers av klassetrinn på fritiden. Kommuneoverlegen råder idrettslag og andre som har fritidsaktiviteter for barn å prate med foreldre som skal delta:

– Hvis alle foreldrene syns det er helt ok - gjennomfør, hvis noen foreldre syns man bør ta en pause denne uken, eventuelt neste uke avhengig av smittetallene fremover - så ta en pause i treningen eller aktiviteten, skriver Juul.

Det er en stigende smittetrend i hele landet. Det siste døgnet er det registrert 893 smittede i Norge, 348 flere enn samme dag forrige uke. Verken FHI eller Helsedirektoratet mener koronasituasjonen gir grunn til bekymring nå, men de advarer om at balansen fort kan vippe feil vei.

Les også:Forkjøla? Dette må du gjøre dersom du er syk