Dette står å lese i en pressemelding.

Johansen er ansatt i Abelia som leder for Forum for Fagskoler, leder for Forum for Friskoler og medansvarlig for Abelias kompetansepolitikk.

Anja Johansen utdannet lektor og har 15 års undervisningserfaring. Hun har også vært statssekretær i Kunnskapsdepartementet.

Lang erfaring

I pressemeldingen roser Abelia sin nye arbeidstaker, og peker på at hun har lang og variert erfaring fra politisk og organisatorisk arbeid.

«Hun har erfaring med påvirkningsarbeid, og hun har kunnskap om de politiske prosessene. Dette inkluderer ni års erfaring som kommunestyrerepresentant, åtte år som leder i Nordland Venstre og like mange år som styremedlem i Amnesty International Norge. Sist, men ikke minst, har Anja Johansen nærmere to års erfaring som statssekretær i Kunnskapsdepartementet under Trine Skei Grande og Guri Melby», står det å lese.

Humor i hverdagen

I et intervju med Lofotposten, sier Johansen at stillingen hos Abelia var fristende av flere årsaker. Hun understreker at hun allerede har god oversikt over hva stillingen innebærer, i tillegg til at hun får muligheter til å dra veksler på andre innen ulike fagfelt.

– I tillegg likte jeg utlysningsteksten godt. Her sto det noe fint om at man vektla humor i arbeidshverdagen og det å gjøre hverandre gode. Særlig dette med humor ble jeg veldig sjarmert av, sier hun til Lofotposten.

Planen er at Johansen skal begynne i den nye jobben et stykke ut på høsten.