– Vi fikk melding kl. 22.15 sier Finn Tore Sortland ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, til Våganavisa.

Ifølge NRK Nordland skal fallet ha funnet sted ved stien som leder opp til vestsiden av Svolværgeit, på baksiden av fjellet. Området kvinnen falt i, skal også være ganske bratt.

Et Sea King-helikopter fra Bodø ankom etter hvert stedet og sendte ned redningsmann og lege til kvinnen, som ble heist ut og fraktet til Bodø. Deretter ble hun sendt ned videre med ambulanse til sykehuset.

Lett tilgjengelig

Utover det at kvinnen var ved bevissthet, er det endelige skadeomfanget ifølge Sortland fortsatt ukjent.

Selve redningsaksjonen foregikk uten komplikasjoner.

– Det ble relativt tidlig klart for oss at posisjonen som kvinnen lå i var lett tilgjengelig for helikopteret, og at det ikke var behov for ressurser på bakken, sier Sortland.

To i turfølge

Like over midnatt, opplyser operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Remi Johansen, at kvinnen ikke var i noe organisert turfølge i forbindelse med fallulykken.

– De var to, inkludert kvinnen. Politiet tok med seg den andre personen ned fra fjellet.

– Ser ut til at det gikk bra

Han sier videre at det var to politibetjenter som først tok seg frem til stedet der kvinnen lå på baksiden av Svolværgeita, på omtrent 300 høydemeter.

– Svolvær alpine redningsgruppe ble også sendt ut, men jeg er usikker på om de kom frem. Våre folk fikk kontakt med henne. Hun klaget på smerte i ryggen, men var ved bevissthet hele veien. Det endelige svaret vet vi foreløpig ikke, men etter det vi har fått opplysninger om, ser det ut til at dette har gått bra, slår Remi Johansen fast.