Det er nå to smittesteder i Henningsvær som er øverst på listen over steder man skal være obs på om man har besøkt den siste tiden; Klatrekafeen og Trevarefabrikken, der de siste smittetilfellene i Vågan stort sett kommer fra. Trevarefabrikken stengte som kjent etter en anbefaling fra kommunen i forrige uke, mens Klatrekafeen valgte å stenge ved inngangen av denne uka.– Smittesporingen pågår og er omfattende, men kontrollerbar, skriver kommuneoverlege Jan Håkon Juul på kommunens Facebook-side.

– Etter samtale med det nasjonale smittesporingsteamet anbefales det å fortsette med TISK- strategien og ikke innføre lokal forskrift.

VÆR OBS PÅ SYMPTOMER!– Alle som har vært besøkende på Klatrekafeen i Henningsvær fra fredag morgen til og med lørdag natt bes om å være obs på symptomer, og teste seg hvis man får øvre luftveisplager, feber, hoste eller magesmerter. I tillegg anbefaler vi alle som har vært tilstede og begrense sosial kontakt, heter det. Tidligere i dag la Juul ut denne meldingen:– Det pågår en pandemi. Denne pandemien er slik at den smitter ved fysisk kontakt, og ved direkte overføring av spytt og snørr. Den kan i noen tilfeller også smitte via kontaktflater. Dette betyr at DU må tenke deg om før du kommer veldig nært andre mennesker som du ikke MÅ være nærmere enn 2 meter. Så må du huske å ikke putte hendene i munnen før du har vasket de, eller spritet de. – Nærkontakt til smittet tilfelle er fortsatt en person som har befunnet seg 2 meter inntil en annen person i mer enn 15 minutter, eller ved at du har direkte fysisk kontakt med denne personen. I disse tilfellene vil du bli pålagt smittekarantene av kommunen i 10 dager dersom du ikke er vaksinert. Du KAN smittes ved kortere kontakt over lengre avstand, men det er det mye mindre sjanse for. – Det er viktig å ha en god plan for HVA du skal gjøre hvis du får en telefon fra smittesporerne eller du vet at du har vært på steder med smitte, men IKKE er nærkontakt. Husk- nærkontakter vil få direkte beskjed av oss, eller smittesporere i andre kommuner. Likevel er det mange som ikke får direkte beskjed. Disse er det veldig liten sjanse for er smittet, men den er der, og da må vi oppføre oss deretter. –Hvis du tar en test - ta konsekvensen av grunnen til dette ved å hold deg unna folk til du får svar. –Som arbeidsgiver bør du ha en plan for hva du skal gjøre hvis det er smitte knyttet til dine ansatte osv.– Helsenorge.no er en veldig god nettside (og en app) for informasjon.