Hof er for øvrig en av Tysklands viktigste filmfestivaler, og fokuserer spesielt på nye talenter. Filmen er laget av Tromsø-selskapet Krystallplaneten.

– Det er veldig stas å få denne anerkjennelsen. Dette er Laurens Pèrols spillefilmdebut og en slik pris kan være med på å åpne dører videre i karrieren, sier produsent og daglig leder i Krystallplaneten Merete Korsberg i en pressemelding.

Regissør Pèrol som er opprinnelig tysk er utdannet ved Nordland kunst-og filmhøgskole. En del av filmen ble spilt inn i Lofoten, og flere skuespillere fra Lofoten er med i filmen.

– Å ha vunnet kritikerprisen på en av Tysklands eldste og mest renommerte filmfestivaler, i fotsporene til Werner Herzog og Jim Jarmusch, er ikke til å tro og føles som en drøm, sier Pérol.

Responsen har vært overveldende, legger han til.

Utgangspunktet for filmen, er at den 18 år gamle klimaaktivisten og trompettalentet, Trine, som blir invitert til en audition i Operahuset i Oslo. Hun har kun noen dager på å reise over 1500 km fra Lofoten til hovedstaden.

I juryen satt Susanne Gottlieb (kultur-og filmjournalist), Holger Heiland (friland forfatter og journalist) og Teresa Vena (filmkritiker og kurator).

Filmen «Å Øve» reiser nå videre til en av Europas eldste filmfestivaler, The Lübeck Nordic Film Days, som starter 1 november.

Å Øve hadde norsk premiere på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund tidligere i høst.