− Dessverre tillater ikke pandemien at vardebrenningen foregår som normalt, med masse folk og store arrangementer rundt om i landet. Men dette kan ikke hindre kampen for et varig oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Derfor oppfordrer vi alle LoVeSe-forkjempere i hele landet til å arrangere vardebrenninger med sine kohorter. La oss vise hvor mange vi er som støtter et oljefritt LoVeSe, skriver Folkeaksjonen i en pressemelding.

− For første gang har vi nå et stortingsflertall for et oljefritt LoVeSe. Likevel er ikke kampen vunnet. Regjering på regjering har midlertidig vernet disse våre mest sårbare og produktive områder for petroleumsvirksomhet, men de fornybare næringene trenger den forutsigbarheten et vedtak om varig oljevern kan gi.

− Nylig har Unge Høyre vedtatt å ikke konsekvensutrede LoVeSe, og nå må vi vise også Høyre at det må legges til rette for utvikling og verdiskapning i de fornybare næringenes store potensiale.

Folkeaksjonen oppfordrer små kohorter til å brenne bål på eksempelvis fjellet, på fjæra, i bålpanna eller ved å tenne et symbolsk stearinlys i stua. Videre ønsker de at man deler bilder på sosiale medier, ved å bruke hashtagene #oljefrittLoVeSe, #levehavet og #varigoljefritt2021