Det blir aktiviteter for barn i rorbua på Lofotmuseet, kreativt kunstverksted på Galleri Espolin og navnekonkurranse for de to nyeste tilskuddene i seldammen på Lofotakvariet. Arrangementet er en del av Lofoteventyret.

- Skreien er en fantastisk fornybar ressurs, og vi ønsker å feire den med en dag for hele familien fylt opp av aktiviteter for store og små, sier Svein Ingvoll Pedersen i en pressemelding. Pedersen er avdelingsdirektør for Museum Nord i Vågan.

- Det er veldig fint – og helt naturlig for oss å delta i Lofoteventyret. Det kommende SKREI-prosjektet vårt har jo også Lofotfisket som tematisk utgangspunkt. Det er flott at Vågan kommune ønsker å få til mer aktivitet omkring Lofoteventyret framover.

To nye innbyggere i seldammen

I seldammen på Lofotakvariet er det to nye innbyggere som venter spent på å få navn. Begge er steinkobber, en selart som finnes i tempererte farvann fra Atlanterhavet og Stillehavet til arktiske strøk – og som også er vanlig her i Lofoten.

Steinkobben holder seg nær kysten og er et sosialt og nysgjerrig dyr, men samtidig ganske sky. De kan ofte ses når de samler seg i små grupper og ligger og hviler på skjær eller strender i tidevannssonen. På Lofotakvariet er det en hunn og en hann som har flyttet inn. Den siste ble født på Lofotakvariet i fjor sommer. Da veide den 6 kilo, og la på seg ca. 0,5 kg i døgnet den perioden den fikk melk av moren, noe den gjorde i litt over en måned.

- Det er alltid både nervøst og spennende å få en ny selunge, og ingenting som er bedre enn å se at den vokser og trives, sier Harald Strøm, enhetsleder på Lofotakvariet.

For å delta i navnekonkurransen må du fylle ut og levere en stemmeseddel på Lofotakvariet under arrangementet på søndag.

- Fra før har vi Lauser og Victoria, som er oppkalt etter den svenske kronprinsessen. Begge er født i 1990, og er altså 32 år. Nå gleder vi oss til å få inn mange gode navneforslag for de to nykommerne!

Kort om programmet:

Søndag 13. mars kl. 11.00–15.00

Hils på de to ferskeste innbyggere i seldammen på Lofotakvariet og bli med på konkurransen for å bestemme hva de skal hete!

Begge er steinkobber – en hunn og en hann – den siste ble født på Lofotakvariet i fjor sommer. Møt opp på Lofotakvariet for å avgi din stemme. To heldige vinnere får en flott premie!

På Lofotmuseet er det godt og varmt i rorbua, med fortellinger om Lofotfisket i gamle dager og praktiske aktiviteter for barn.

Det blir også satt fram bålpanner på tunet, med mulighet til å steke medbragte pølser, pinnebrød eller annet godt (med værforbehold).

På Galleri Espolin leker vi med form og farge og har kreativt kunstverksted for barn! Drop-in mellom kl. 12.00–14.00, gjerne i følge med en voksen. I tillegg blir det kunstformidling i Espolin- samlingen og visning av filmen «Det var alltid en lengsel».

Les også:Ordner leiligheter for flyktninger: – Vi vet ikke hvor mange som kommer, eller når de er her