Flere lokale stemmer står på plakaten når næringslivet i Vesterålen skal få lære om hvordan bærekraft kan sikre bedrifter inn i framtida.

Egga utvikling har hentet inn FN for å bistå bedrifter i Vesterålen og Lofoten til å jobbe med bærekraft. De arrangerer næringslivskveld på Melbu sammen med FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, UN Global Compact. Det melder Egga i ei pressemelding.

– Vi trenger å ta bærekraft fra ikoner fra FN, til tiltak som sørger for at vi kan rigge bedriftene våre til å takle et klima i endring, og gjøre det enkelt å gjøre det rette for miljøet, de ansatte, økonomien og framtida, sier prosjektleder Karoline Hol Blomstrand, i pressemeldinga.

Regionleder Lotte Lindbjør i UN Global Compact stiller på næringslivskvelden.

– Vi vet at små og mellomstore bedrifter mangler kapasitet og ressurser å avsette til arbeidet med bærekraft, og har derfor et stort fokus på å bygge opp kompetanse hos de, sier Lindbjør iflølge meldinga.

Egga og UN Global compact ønsker at lokale bedrifter forteller hvordan de jobber med bærekraft, og vil vise nyttige verktøy som skaper resultater og innsikt som vil hjelpe dem å navigere i den stadig skiftende verden av bærekraft.

Kveldens tema er «Fremtidens Næringsliv i LoVe: Hvordan omstiller vi oss innen tidsfristen?».

Foredragsholderne inkluderer blant annet Yngve Skog Rodal fra Quality Hotel Richard With, som vil dele sine erfaringer med bærekraftig hotelldrift. I tillegg vil Ida Martinsen fra Kronsteingruppen snakke om hvorfor man bør satse på bærekraft i byggebransjen, og Jeanette Reistad Jetteng fra Nettrakett snakke om kommunikasjon rundt bærekraft.