Nylig ble G15- og G14-troppene tatt ut til talentleir i Porsgrunn, som finner sted i slutten av juni. Blant spillerne er Omar Abdulnaser Aljenki fra Kabelvåg.

Lofotingen ble tatt ut til G14-troppen.

Dette står å lese på NFFs hjemmeside. Der kan man også lese felles hilsen til samtlige som skal delta på samlingen, signert leder for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøtland.

«Du er tatt ut til samlingen fordi du anses som et av Norges største talenter. Vær stolt av det! Det ligger mange år med trening bak, og det er mange du har overbevist på veien», står det blant annet å lese i hilsenen.

Aljenki deltok for øvrig også på samme type talentleir i mars, og har i så måte erfaring med denne type samlinger.

Grøtland skriver videre i sin hilsen at landslagsledelsen har tro på at alle som er tatt ut kan bidra til å gi Norge flere stilte internasjonale øyeblikk i årene som kommer. Men forutsetningen for at det skal skje, understreker han, er mye og god trening.

I tillegg til de to nevnte troppene, er det også tatt ut et såkalt «Future Team». Dette er et helt nytt konsept i norsk spillerutvikling. Intensjonen med slikt et lag er at talenter som er senere fysisk utviklet skal få mulighet til å få nødvendig erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Spillere som har et vel så stort potensiale på sikt, men som i en periode med store fysiske forskjeller må få muligheten til å skinne i møte med spillere på samme nivå, skriver spillerutvikler Grøttland.

I forbindelse med talentleiren, skal de tre troppene spille internkamper mot hverandre.