– Det er rett og slett en menneskelig feil som har skjedd, og dette beklager vi på det sterkeste.

Det sier politioverbetjent Sveinung Wathne ved stab for HR og HMS om e-posten som tikket inn på VOLs redaksjonsmail fredag morgen.

Wathne bekrefter at det var snakk om en intern e-post fra én ansatt i Sør-Vest politidistrikt til en annen ansatt i politidistriktet.

E-posten hadde kun to mottakere: VOLs tipsmail og den andre ansatte i politet.

– Vi følger opp dette internt, slik at lignende hendelser unngås i framtiden, opplyser han.

Identifiserende opplysninger

Den aktuelle e-posten var åpenbart konfidensiell, og vedlegget inneholdt flere identifiserende opplysninger av fornærmede og mistenkte i straffesaken.

Ingen av VOLs ansatte var kjent med den aktuelle etterforskningen, og har heller ikke vært i kontakt med Sør-Vest politidistrikt om denne.

I vedlegget til e-posten finner man blant annet navn, adresser og ledende spørsmål som viser til hva som skal ha skjedd i forbindelse med det angivelige lovbruddet.

Et sted blir det også referert til paragraf 254 i straffeloven, som omhandler frihetsberøvelse: «Den som ved innesperring, bortføring eller på annen måte rettsstridig fratar noen friheten».

Strafferammen for slike lovbrudd er bot eller fengsel inntil 3 år.

– I alle dager?

– Hvordan i alle dager har den havnet hos dere?

Slik lød pressekontakt Hilde Urdal Fløysviks reaksjon da VOL først tok kontakt med politidistriktet.

Hun var tydelig overrasket over at tipsmailen til ei lokalavis i Nord-Norge plutselig hadde havnet på mottakerlista i en intern e-post mellom to politiansatte på andre siden av landet.

– Har du opplevd noe lignende tidligere?

– Nei, det har jeg ikke... Dette var veldig rart.

Senere fikk VOL den offisielle uttalelsen fra politiet om at dette var en menneskelig feil og at saken følges opp internt.