Vi tok turen innom for å følge de siste småhektiske forberedelser, og får en rask prat med primus motor Anne-Grethe Nilsen.

Anne-Grethe Nilsen tror de har kontroll. Foto: Espen Nordahl

– Vi er seks frivillige som jobber her og som skal ta i mot 25 gjester, og så mange har det aldri vært før, forteller Anne-Grethe.

I tillegg til god mat blir det også underholdning.

– Johannes Winther Farstad kommer for å spille for oss, gjestene blir ønsket velkommen av julemusikk på trappa og så kommer ordfører Frank Jacobsen innom for å hilse på.

Gjestene blir ønsket velkommen av vakker julemusikk. Foto: Espen Nordahl

De var stort sett ferdig med alt av oppdekning i går.

– I dag har det mest vært forberedelser med maten vi skal servere, som består av klassisk julemat, sier Anne-Grethe til slutt, før nye arbeidsoppgaver trenger henne.

På kjøkkenet er det Marita Halden som styrer grytene. Foto: Espen Nordahl
Det står klassisk julemat på menyen; ribbe, pølser, medisterkaker, kålrabistappe og potet. Foto: Espen Nordahl
Det pyntes med fakler. Foto: Espen Nordahl

De første gjester begynner å komme. Da tar Våganavisa farvel og ønsker både gjester og frivillige ei riktig god jul.

De første gjestene ankommer. Foto: Espen Nordahl