Etter en periode med kaldt om natten og varmere dager, er det nå en stadig mildere værtype som er varslet i uken som kommer.

Mandag og tirsdag er det også varslet store nedbørsmengder før det roer seg igjen, og fra torsdag skal det gå mot opphold igjen. Det er verdt å merke seg at det de to første dagene i neste uke også meldes om mye vind, helt opp mot 30 m/s tirsdag og da er vi oppe i sterk storm. Det betyr naturligvis også at det blir landligge for fiskeflåten som er i Lofoten nå.

SE OPP FOR SKRED! På Varsom.no kan vi lese om lørdagen at kraftig vind og store nedbørmengder gir økt skredfare. Både tørre og våte skred kan løsne naturlig, og de setter faregrad tre på skalaen. – Over mildværgrensa vil store mengder nysnø i kombinasjon med kraftig vind føre til stor pålagring av fokksnø i leområder. Det ventes at store skred kan løsne naturlig. Under mildværsgrensen vil regn både øke belastningen og svekke bindingene i snøen. Det kan gå naturlig utløste våte skred i alle himmelretninger. Skredfaren vil være størst mot kvelden og i områdene rundt Hinnøya der det ventes mest nedbør, skriver Varsom.no.