Plassjef for Widerøe Ground handling ved Svolvær lufthavn, Ørjan Jakobsen, sier til Våganavisa at det til en hver tid må være en godkjent brannbil på flyplassen.

Når bilen er satt ut av spill noen timer fremover, hadde de derfor ikke noe annet valg enn å stenge.

– Nå jobber vi med å se om det finnes en tilgjengelig brannbil på Leknes, på Evenes eller i Bodø som vi kan bruke her inn til videre, uttalte Jakobsen til Våganavisa tidligere onsdag.

Har funnet reservebil

Klokken 12.30 opplyser Jakobsen at flyplassen blir stengt ut dagen. Han beretter også at de har fått tak i ny brannbil, men at den ikke er på plass før torsdag morgen.

– Vi henter en bil fra Bodø lufthavn som kommer i kveld. I den forbindelse trengs det litt oppfriskning på bilen. Derfor åpner vi først i morgen tidlig, klokken 08.00.

Full av vann

Når det gjelder brannbilen som fortsatt ligger i grøfta, sier Jakobsen at det vil ta noe tid før den er klar til å brukes igjen.

– Den ligger på taket og er full av vann, så det er ikke godt å si når den er klar igjen, sier han.

Passasjerer som i utgangspunktet skulle reise med fly fra Svolvær lufthavn onsdag formiddag, ettermiddag og kveld, blir transportert til Leknes lufthavn fra Svolvær, og reiser videre derfra.

– Vi sender ut informasjon på sms til de det gjelder og ber folk om forholde seg til den, slår Ørjan Jakobsen fast.

Må berges

Brannbilen til flyplassen blir mest trolig liggende i grøfta i mange timer til. Ifølge operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Tommy Bech, jobber de med å finne et egnet tidspunkt for berging. Det blir neppe før i kveld når det er mindre trafikk på veien.