Mulighetene er tilnærmet uendelige. Vi vil gjennom sommeren omtale en del fine turer. Tidsangivelsen tilsier jevnt rolig tempo. Pauser kommer i tillegg.

I dag tar vi turen inn til Sætra.

Dette er turen for de som ønsker en rolig og avslappet dag ute i naturen. Der du virkelig får oppleve de kvaliteter nærområdet til Svolvær kan fremvise.

Parkering. Så lenge brua ved Straumen ved sørenden av vatnet ikke er bygd opp igjen, kan du starte fra Kongstind alpinsenter. Parkeringsalternativer avhenger av om det er mulig å kjøre inn til alpinanlegget. Veien kan være stengt med bom langs Leirskoleveien i Knutmarka. Hvis så er tilfelle, er det parkering ved Stranda stadion. NB: Det er ikke lov å parkerte ved leirskolen!

Fra alpinanlegget går det veldig god sti hele veien inn til Sætra. I flatt til småkupert terreng. Store deler av ruta går  på utlagte klopper over myr- og våte områder. En stor takk til kloppegjengen for det imponerende arbeid som er lagt ned for at turgåere skal kunne ta seg frem på en mest mulig behagelig måte. Uten å slite på naturen.

foto
Foto: Espen Nordahl

Den dagen brua over Straumen blir ferdigstilt er det greiest å starte ved Stranda stadion. Herfra følger du Vannverksbakken. Fra enden av denne går det så god sti videre.

Når du nærmer deg innerenden av Øvre Svolværvatnet passerer du et skilt som det står Nøkksætra på. Dette er Lofoten Turlag sin hytte. Som absolutt er et turmål som anbefales å besøke.

foto
Foto: Espen Nordahl

Turen inn avsluttes ved Sætra kraftverk. Her kan matpakken nytes på benk ved vannkanten.

Beste tid: Mai-Oktober. Tidligere og senere kan du oppleve snø i sporet- Tid inn: 1,5 – 2 timer Totalt antall høydemeter: 20 meter