I mars 2020 sto E I Nord klare til å gå i gang med et stort prosjekt på Skårungen i Ørsvågvær. Men koronaen kom og satte en effektiv stopper for planene. Nå, drøyt to år senere, er restaureringen av væreiergården i gang.

Etter planen skal væreiergården tas tilbake til sin opprinnelige stand og stå klart til utleie våren 2023.

– Da vi kjøpte dette anlegget så vi på totalen. Vi så at det var mye jobb, men så også at det var noen perler der ute som vi ønsket å gjøre noe med. Det som er den største perla er væreiergården på toppen. Den hadde vi lyst til å gjøre litt ordentlig, sier eiendomssjef i E I Nord, Tommy Wårheim Seim.

foto
Væreiergården på Skårungen er under oppussing. Foto: E I Nord

Interiørarkitekt Annette Nordstrøm ble engasjert og hjalp til med å lage et totalkonsept på væreiergården. Planene var klare allerede på nyåret i 2020, men planene har som sagt blitt utsatt fram til nå.

– Det bygget har forfalt over flere år. Det har vært total mangel på vedlikehold, så det er behov for å gjøre noe med det. Det er på høy tid, så vi håper vi får satt det tilbake til den standen det fortjener å være, sier Tommy.

Mange soveplasser

Når væreiergården er ferdig restaurert skal det etter planen være syv soverom, med totalt 14 soveplasser. Hvordan utleieløsninga blir er foreløpig ikke klart, men hvordan det skal bli seende ut er ganske klart.

– Tanken er at vi skal ta det tilbake til sånn som enhver væreierbolig så ut på den tiden, for 100 år siden. Vi kan selvfølgelig ikke bruke 100 år gamle materialer, men vi skal prøve å lage den samme stemninga. Det er stemninga vi er ute etter å gjenskape i bygget, forteller Tommy.

foto
Noen foreløpige tegninger. Foto: E I Nord
foto
Noen foreløpige tegninger. Foto: E I Nord

Fra utsiden er det ikke mye som kommer til å være annerledes. Den største forskjellen som er synlig fra utsiden er at taket skal byttes ut.

– Vi vil ikke gjøre noe med hverken fasaden eller planløsninga, men vi bytter ut taket. For der har det ikke vært tett.

Inspirert av Ola Skjeseth

Inne i bygget er det syv soverom, kjøkken, stor spisestue og bibliotek. Det meste vil være i retro-stil, med innslag av litt mer moderne ting. Tommy legger ikke skjul på at det er et kostbart prosjekt.

– Alt i byggebransjen er dyrt, så dette koster oss mange millioner. Men vi prøver å holde det på et edruelig nivå, sier Tommy og roser samtidig andre som har gjort lignende prosjekter:

– Vi er veldig imponert over det Ola Skjeseth har fått til på Svinøya og den væreiergården. Det er helt fantastisk. Men vi kommer ikke til å legge oss på det samme nivået. Vi har en litt fattigere væreier ute på Ørsvågvær, avslutter Tommy med et smil.

foto
Det pusses opp. Foto: E I Nord