Det ble også medalje på Siriyaporn Rithisirikrerg, som til daglig jobber ved Thon Hotel Lofoten.

Rithisirikrerg, som har kallenavnet Mymint, er en del av Kokkelandslaget Community Catering. Sammen med fem andre kokker, konkurrerte hun i kategorien«Restaurant of Community Catering.

De serverte fire retter til 120 gjester, som en lunsj i en personalrestaurant, med et «kostøre» opp til fem euro. Laget gikk ikke helt til topps, men fikk et såkalt kategorisølv. Gullet gikk til Sveits, mens Canada tok sølv og Danmark bronse.

– Banebrytende

I tillegg til Mymint, består Community Catering-laget av kaptein Inger Renathe Østmo, Grethe W. Rafaelsen, Tore Stalsberg, Vilde Nistad Strandos og Anette Myrhagen. Gunnar Hvarnes er manager. Han var svært imponert over innsatsen til kokkene.

– Etter min mening er det norske Community Catering-lagets mat rett og slett banebrytende. Vi er med på å sette en ny standard for kantine- og institusjonsmat, sier han i en pressemelding.

– Meget sterkt resultat

President i Norske Kokkers Landsforening, Kim-Håvard Larsen, er dypt imponert over de norske prestasjonene i verdensmesterskapet. Han skryter særlig av laget til Mymint, og kaller innsatsen deres fenomenal.

– Det at Norge kan komme hjem med to pallplasseringer, sølv til junior og bronse til senior er et meget sterkt resultat. Og Community Catering var rett og slett revolusjonerende i kategorien og hadde fortjent gull, slår han fast i pressemeldingen.