På skolen finnes det syv ulike linjer som alle baserer seg på friluftsliv i en eller annen form. Elevene får prøvd klatring, skisport, surfing, fotografering, padling og mye mer.

Lørdags formiddag krydde det av liv på torget i Kabelvåg. Elevene ved Lofoten Folkehøgskole måkte snø og bygget skulpturer med snøfallet som hadde kommet. Selv i snøstormen kjente ikke elevene til konseptet dårlig vær.

FOKUS PÅ SAMFUNNSBIDRAG

Skolen pleier å arrangere dugnader, både med skiforeningen og i arbeidet med bygging av sherpatrapper, arrangere bruktmarked, skiløp for barn og fotoutstillinger. Klopping, kvisting og dugnad med BUA. Alltid med lokalbefolkningen i bakhodet.

− Vi vil jo gjerne gi tilbake til lokalsamfunnet, og har månedlig en lørdagsskole merket «samfunnsbidrag» hvor vi gjør dugnad eller organiserer ting. Det har vært litt vanskelig med korona, så dette var én måte å gjøre det på, fortalte stipendiat Hanna Hoffart til Våganavisa.

Anledningen ble brukt til intern konkurranse - hvem kan lage den beste snøskulpturen?

Foto: Elevfoto/ John Stenersen

I vekslende snøstorm og solskinn ble det bygget både benker, skilpadder, hvaler og poserende mennesker av snøen.

Skulpturene var, og er enn så lenge, til glede for lokalbefolkningen, og hele helgen ble barnefamilier observert strømmende til for å aktivisere barna i det som dermed ble en spennende «pop-up lekepark». Sammen med snøhaugen initiert av Miljøagentene er det nå mye vinteraktivitet i Kabelvåg sentrum.