Friluftslivets uke melder på sin hjemmeside:

Natt i naturen er den ene natta i året der tusener av folk over hele landet pakker soveposen og overnatter ute. Det magiske er at selv om én ligger i hengekøye i skogen i Alta, en annen telter i hagen sin i Mandal og en tredje sover i Oslomarka, så ligger vi alle under den samme himmelen.

Alle er velkomne. Både du som aldri har overnattet ute før og du som teller din tiende natt under stjernene denne sesongen.

I 2022 er Natt i naturen ekstra spesiell, da det er en del av en felles nordisk markering. Det betyr at svenskene skal ha sin Natt i naturen samme kveld. En liten landskamp i uteovernatting, med andre ord!

Hvordan deltar jeg?

Alt du trenger å gjøre for å delta på Natt i naturen er å ta med deg en sovepose, et telt, ei hengekøye eller hva du måtte foretrekke å overnatte i, og legge deg til ute. Og så bør du så klart huske på å ha med nok mat, drikke og varme klær.

Om du velger å ligge på terrassen, på fjellet, på en strand eller i nærskogen, er helt opp til deg. Om du sover alene eller med kjæresten, kona og ungene, en vennegjeng eller bestevenninna di, skal vi heller ikke blande oss borti.

Foto: friluftslivetsuke.no

Stor fotokonkurranse

Deler du ditt beste bilde fra turen på Instagram eller Facebook med emneknaggen #nattinaturen, kan du også bli med i trekningen av et flott telt! Bare husk at du må ha åpen profil for at bildet ditt skal bli synlig for oss.

Vinneren blir også en del av en felles nordisk kåring av beste bilde. Les mer om fotokonkurransen for Natt i naturen her.

Åpne fellesarrangementer

Hvis du har lyst til å sove sammen med en større gruppe, er det verdt å sjekke om de finnes et fellesarrangement i nærheten av der du bor.

Flere lokale lag og foreninger rundt om i landet har Natt i naturen-arrangementer som er åpne for alle. Sjekk aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke for å se om det finnes noe der du bor.

I 2020 sov opp mot 100 000 personer ute under #nattinaturen. Vi håper du har lyst til å bli med i år!