Det var en sliten og fornøyd Kristina Starheim som løp over målstreken under årets NM på olympisk distanse i triatlon (1.500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping).

Mesterskapet gikk i forbindelse med Hove Triathlon på Tromøya i Arendal.

Sortlendingen Kristina Starheim bor i Lofoten og konkurrerer for Lofoten Triatlonklubb. Normalt er det Iron Man-konkurranser hun retter seg inn mot, i tillegg til ultraløp.

Ledet til løpingen

Opplevelsen under NM ble positiv for Kristina Starheim, som stolt kunne motta sølvmedaljen etter løpet. Overfor VOL beskriver hun at hun synes det på mange måter gikk bedre enn forventet. Faktisk lå hun i ledelsen etter både svømmingen og syklingen, men under løpedelen ble hun forbiløp av Hannah Eriksen fra NTNUI. Men de øvrige holdt hun bak seg og den første medaljen i NM på olympisk distanse triatlon var et faktum.

– Planen var å gi full gass fra start og henge med så godt jeg kunne i svømmedelen. Det var en kjempepositiv overraskelse at jeg ledet opp av vannet, forklarer hun.

Også på sykkelsetet gikk det etter planen. Starheim forteller at hun følte seg sterk. Teknisk fungerte det også etter oppskriften.

– Jeg kom inn med fire minutters ledelse og det var det jeg hadde planlagt, skaffe en luke til løpingen. Det holdt nesten helt inn, men jeg er også utrolig fornøyd med en andreplass. Målet i forkant var en pallplass, sier Starheim, som fikk mye energi til den fremtidige satsingen av konkurransen i Arendal.

– Det er klart at at en NM-medalje motiverer, slår hun fast.

Satser Iron Man og ultraløp

Kristina Starheim satser egentlig aller mest på Iron Man og på ultraløp, øvelser som har en løpstid på fra åtte-ni opp til 14–15 timer. Derfor kan en si at distanser som bare har en løpstid på rundt to og en halv time er som sprint å regne for hennes del. Hun beskriver en olympisk distanse som vondere å gjennomføre, ettersom intensiteten blir høyere.

– Men samtidig synes jeg det er veldig gøy med denne distansen også, fordi en får kjenne litt annerledes på det å ta seg ut. En bruker heller ikke så lang tid på å restituere etterpå, forklarer hun.

I fjor var hun med på NM i sprint, halve den olympiske distansen. Den slår hun fast ikke passer for henne.

Ser mot langdistanse

Ine Skjellum sikret bronsen under NM på olympisk distanse. Hun konkurrerer for Royal Sportsklubb.

I mål var Starheim 42 sekunder bak vinneren og to minutter og tjue sekunder foran nummer tre.

Men NM-sølv denne helgen til tross, sortlendingen er ikke ferdig med NM-konkurransene ennå. Om bare to uker er det klart for NM langdistanse, som er over 1.900 meter med svømming, 90 kilometer sykling og halvmaraton (21,1 kilometer). Der kan hun få revansj overfor Eriksen.

Hun trekker frem at hun ser frem til å møte Eriksen over en lengre distanse.

– Teoretisk sett skal jeg gjøre det bedre der, sier hun.

– Men det vil jo tiden vise, legger hun smilende til.

Siste i Finland

Etter NM på langdistanse er det en pause på fire-fem uker. Da venter det Starheim tror kan bli sesongens siste Iron Man, en konkurranse som finner sted i Finland.

– Etter det tror jeg årets triatlonsesong er over. Jeg planlegger å å se etter landeveisritt for å sjekke sykkelformen, opplyser hun.

Likevel utelukker hun ikke at det kan komme inn en konkurranse til på programmet hennes i løpet av høsten.

– Jeg har ikke planlagt lengre enn til midten av august, så hvem vet, smiler den ferske NM-sølvvinneren.