– Det ser ikke ut til at givergleden er mindre selv om folk har det vanskelig, sier Siri Bjercke, og viser til de tøffe økonomiske tidene mange av oss lever i om dagen.

Hun sitter i planleggingskomiteen i Aksjon Juleglede. Det gjør også Greta A. Kreÿ. Våganavisa tok en prat med de to engasjerte kvinnene lørdag formiddag, da de tok imot gavepakker til «Aksjon juleglede», under arrangementet familielørdag i kulturhuset.

– Vi har fått inn ganske mye i dag, understreker Kreÿ, og viser til en rekke fylte plastposer som står bak henne.

Givergleden til «Aksjon juleglede» har vært stor siden oppstarten, også under pandemien.

– Første året av pandemien satt folk ofte hjemme, men vi fikk inn ekstra mye, både av strikkede ting, gensere og mye annet. Givergleden var enorm, sier Kreÿ.

Trenger mest til menn

På spørsmål om hva folk leverer inn, sier hun at det er mye som er strikka, jakker, hygieneartikler, barneleker og en god del bøker, blant annet.

– De største behovene for bidrag har vi nok når det gjelder større barn og voksne menn. Men også tenåringer, supplerer Bjercke.

– Det er ofte enklere å finne ting til kvinner enn menn. Alle monner drar, ingenting er for stort eller lite, sier Kreÿ, og legger til at barnemøbler er de største gavene de har fått.

Må ikke være store gaver

Bjercke peker også på at mateskene som kjøres ut, er en svært viktig del av aksjonen. Hun minner om at gavene som gis bort, ikke trenger å være så store.

– Poenget er å at man har noe man vil gi bort. Det som er fellesnevneren for «Aksjon juleglede», er nettopp at de som har, ønsker å dele med de som ikke har, slår Siri Bjercke fast.

De som fortsatt ønsker å gi gaver til aksjonen, kan gjøre det på Servicetorget på rådhuset, frem til 1. desember. Det er også en mulig å gi gaver i forkant av Aksjon juleglede-konserten på kulturhuset søndag kveld.

– Husk at gavene ikke må være pakket inn, slår Greta Kreÿ fast.