Thea Wiik (12) og Maja Gundersen (11) hadde gledet seg til å lære nye koreografier og øve i den nye gymsalen til Kabelvåg skole. Men drillstavene deres ligger urørte i vente på en ny instruktør.

– Det aller beste med drillinga er når vi har øvd oss på noe, og får vise det frem. Når vi lager show, sier Thea.

Thea og Maja savner øvingene med drillkorpset. De syns det er vanskelig å øve på koreografier på egen hånd, og håper å komme i gang før adventskonserten skal holdes. Foto: Evelyn Pecori

Haster å få på plass instruktør Musikantene i skolekorpset øver allerede til den årlige høstkonserten. Så er det snart adventskonsert. Det begynner å haste med å få på plass en ny instruktør, forteller May-Bente Eriksen og Cathrin Sverre som sitter i styret til Kabelvåg skolekorps.

– Vi håper det sitter en tidligere driller, danser eller koreograf et sted i lokalmiljøet som griper denne sjansen, sier Eriksen.

Hun understreker at instruktørjobben er betalt, og at det er snakk om rundt to timer ukentlig.

May-Bente Eriksen, Cathrin Sverre, Thea Wiik og Maja Gundersen Foto: Evelyn Pecori

Hvilken bakgrunn må man ha for å være instruktør? – Det kan være noen som har holdt på med drilling i oppveksten, eller som har erfaring som danser eller har drevet med koreografi. Vi har brukt å leie inn folk med drillkompetanse til seminar, via kulturskolen, når det har vært mulig. Det er jo ofte inspirerende både for elever og instruktør. Dersom det er mulig vil en ny instruktør også kunne få denne type opplæring, sier Eriksen.

Vil unngå å legge ned tilbudet Thea og Maja har drillet i snart fem år, og håper å kunne fortsette med det en stund til. Drillkorpset har ikke tatt opp aspiranter i høst på grunn av den usikre situasjonen rundt tilbudet. Eriksen håper de unngår at det legges ned.

Det er jo et ganske stort drillkorps i Svolvær, er det mulig å slå sammen øvingene? – Det vet jeg ikke, det har vi ikke diskutert hittil. Det kunne jo vært interessant å sjekke hvis det skulle bli aktuelt.

Denne uniformen ligger på korpsets lager, men kan kanskje luftes av nye drillere før 17. mai Foto: Evelyn Pecori

Søkere til jobben som instruktør kan ta kontakt med styret i Kabelvåg skolekorps på e-post, enten til Egil eller Rita.

Les også:Trenger nye blåseinstrumenter