– Det blir i dag veldig fint vær på innsiden av Lofotveggen. Det ser ut til at de lave skyene som er på nordsiden, trekker seg ut i havet, sier Gunnar Noer som er vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Nord-Norge.

Det vil være en skiftende bris som kan bli til en svak nordøstlig vindretning. Tempraturen vil komme oppi rundt 19 grader. Det samme gjelder også tirsdag.

– Man venter en mer markant nordlig bris til frisk bris på yttersiden, og ellers vil det bli en skiftende bris på innersiden av lofotveggen. Det vil bli mye fint vær, forteller Noer.

Sommertemperaturer

På onsdag vil det bli en mer markant sørøstlig vindretning. Det kan bli laber til frist bris lengre vest i Lofoten.

Det vil være en nedbørsone lengre sør i Nordland, men dette vil ikke påvirke Lofoten og Vesterålen i noen grad. Det blir kanksje mer skyer, men det blir deilige sommertemperaturer.

– Det kan bli godt over 20 grader, kanskje opp til 26. Onsdag blir nok den fineste dagen, hvor torsdag også blir fin.

– Det ser ut til å bli noen fine dager i vente, men det blir nok også mer kjøligere mot helgen. Da er det større sjangs for mer vekslende vær, samt pålandsvind som da vil gjøre at tempraturen blir lavere.

Gult farevarsel

Det er sendt ut gult farevarsel for skogbrann. Dette gjelder for Nordland nord for polarsirkelen, samt Troms og deler av Finnmark.

Farevarselet gjelder i dag og tirsdag, men meteorologen forteller at dette kan bli forlenget.

Det er meldt om lokal skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning. Foto: Meteorologisk Institutt

– Det har vært en lengre periode med varme og lite nedbør som gjør at det blir tørrere og tørrere. Dette er noe en burde ha i bakhodet, og en bør være spesielt forsiktig med engangsgriller. Når en tømmer disse bør en være helt sikker på at de er slukket og gjennomdynket med vann.

Når det er skogbrannfare oppfordres folk til å være forsiktige og å ta forhåndregler. Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt dersom det oppstår brann. På Yr.no ber de folk følge deres anbefalinger.

  • Vær forsiktig med åpen ild

  • Følg lokale myndigheters instruksjoner

  • Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører