I slutten av april kommer han til Bodø for å synge mad Arktisk Filharmoni. Før det opptrår han i Flakstad kirke 17. april og i Lofotkatedralen dagen etter. Dette står å lese i en pressemelding.

Ølberg hadde hele sin barndom i Kabelvåg der faren, Lars Bernhard, var prest.

Familien flyttet til Bodø, og Leif Jone fortsatte med musikk.

På musikklinja på videregående ble sang etter hvert hovedinteressen. Det førte til ni år med sangstudier. Først i Stavanger, så i London og de tre siste år ved operaakademiet i København.

Leif Jone Ølberg. Foto: Anders Bach

I mange år har han vært solist i Skandinavias fremst opera, Den Kongelige Opera i København. Der har han sunget store roller som Figaro i Barberen fra Sevilla, toreadoren i Carmen og Onegin i Tsaikovskijs opera Eugen Onegin.

I fjor turnerte han, med den Jyske opera i Danmark. Blant annet i rollen som Papageno i Tryllefløyten av Mozart i mer enn 20 forestillinger.

De siste årene har Leif Jone hatt flere opphold i Nairobi i Kenya. Der har han sunget afrikansk opera sammen med kenyanske sangere og musikere.

Far og sønn Leif Jone og Lars Bernhard Ølberg. Foto: Pressefoto.

Ølberg er mye brukt som solist i oratorier. Han har sunget basspartiene i de store oratoriene av Bach og Händel, og i Mozart`s Rekviem.

Ved siden av opera og konsertvirksomhet har han vært organist i sjømannskirkene i London og København.

Sammen med sin far har Leif Jone hatt flere konsertturnèer med kjent operamusikk, sanger og kirkemusikk på repertoaret.

I regi av Den kulturelle spaserstokk, har de to stadig sangstunder og konserter på sykehjem og institusjoner. Både far og sønn står på scenen i Lofotkatedralen torsdag.