– Endelig er vi 15 år, og alle skjønner jo at det må behørig feires. Vi tar med oss de beste låtene fra de siste 15 årene, og tar en runde i hele landet, dette blir utrolig stas, sier vokalist Kjetil Solberg i en pressemelding.

Turneen starter i Lofotsalen i Svolvær 3. februar. Det er Thon Hotel Svolvær i samarbeid med Nord Events AS, som arrangerer konserten. Petter Erlbeck i Nord Events AS, har stor tro på at Violet Road kan skape fest i Svolvær.

– Vi er veldig fornøyde med at Violet Road åpner sin jubileumsturné hos oss i Svolvær. Dette er et knallsterkt band som er veldig etablert og med solid fotfeste, spesielt i Nord-Norge.

Testet hva som var mulig

Onsdag spilte Highasakite i en fullsatt Lofotsal, noe som gav arrangørene flere svar angående videre bruk av hallen.

– Da fikk vi testet hva som er mulig i Thons nye storstue, og vi er tilfredse med resultatet. Både vi og Thon fikk mange svar på hvordan lokalet kan brukes, og hva vi kan endre litt på for å optimalisere opplevelsen ytterligere.

Tror på god stemning

Erlbeck har tro på at publikum i regionen vil kjenne sin besøkelsestid på konserten.

– Vi tror at de joviale guttene i Violet Road vil trekke folk fra hele Lofoten, og at det også i februar blir knallstemning i Svolvær når vi inviterer til konsert, slår han fast.

Utgir ny låt

I forbindelse med turneen slipper for øvrig Violet Road en helt ny låt, som lanseres fredag 4. november. Det er bandets egen versjon av The Cures ««Friday I’m In Love», med tittelen «Can you hear the morning singing». Låten ble skrevet allerede i 2007.

– Både prosessen og selve versjonen vi lagde av den ble viktig for hvordan vi høres ut i dag. Men låta har aldri vært gitt ut før, så vi syntes det var en fin måte å markere jubileet på, slår Kjetil Solberg fast.