For å forebygge ulykker og uønskede hendelser, har Moskenes kommune i samråd med grunneier og politiet, besluttet å henge en kjetting helt i starten av trappa.

Dette skriver ordfører i Moskenes, Hanna Sverdrup, på kommunens hjemmeside.

– Reinebringen er i utgangspunktet et sommerturmål, men med all eksponering med bilder fra hele året oppfattes det av mange som en helårsdestinasjon.

Formålet med kjettingen er å gjøre det enda mer tydelig overfor besøkende at turen opp ikke er en vintertur.

– Når kjettingen henger oppe, ønsker vi at du tar en ekstra runde med deg selv på om det er trygt. Viser til fjellvettregel nummer 8 – Vend i tide. Det er ingen skam å snu, understreker ordføreren.

Hun skriver videre at værforholdene i Lofoten endrer seg i voldsomt tempo. Derfor er det vanskelig å fjerne kjettingen selv om forholdene plutselig ligger til rette for å gå opp.

– Dette er også fordi vi ikke kan forutse når og hvor det er is i trappetrinnene, og når eventuelle snø og steinskred kan komme.

Sverdrup understreker dog at ingen kan nektes å gå opp trappa under vinterlige forhold.

– Men med kjettingen ønsker vi å tydeliggjøre den store risikoen det er å gå trappa opp Reinebringen på vinterstid, slår hun fast.

Kjettingen skal henge helt frem til april. Grepet blir permanent fra i år av, men med en enda tidligere start fra og med neste høst.