De siste dagene har været skapt store utfordringer for folk i Lofoten. Er det bedring i vente?

– Det spørs, dagen i dag byr på sørvest og regnbyger, og blir en ordentlig gråværsdag. Det er en viss fare for torden i løpet av dagen. Allerede har det vært registrert et lyn i Vestfjorden, og det er kraftige tordenbyger utenfor Trøndelag som etterhvert kommer nord-østover, sier vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Nord-Norge, Gunnar Noer.

På onsdag slår vinden om til nordvest, og liten til stiv kuling. Det blir mindre vind over Vågan, og kaldere vær, selv om gradene holder seg på pluss-siden. Utover dagen faller temperaturen, og det vil bli enkelte sludd- og snøbyger.

– En kan jo håpe på litt påfyll til skiføret i løpet av onsdag. Men snødekket har falt sammen med mildværet som har vært, og folk må være veldig på passelige på hvor de ferdes, og sjekke varsom.no før de legger ut på tur i skredterreng, sier Noer.

Lofoten og Vesterålen har betydelig fare for skred, ifølge varsom.no. De siste tre døgnene har flere meldt inn observerte snø- og sørpeskred i regionen.

Mot helgen ser været ut til å roe seg ned. Ifølge meteorologen kan fredag bli en lovende dag, med stille vind og omslag fra nordvest til sørøst.

– Det er ofte de fineste dagene. Skydekket sprekker opp, og det stilner, sier Noer.

Da gjelder det å nyte godværet så lenge det varer, for allerede lørdag kommer en ny runde med mer sørvest og mildere vær igjen.

– Det kan jo tenkes at det er årets første vårtegn, sier meteorologen avslutningsvis.

Les også:En av Lenas hobbyer gjør henne barnslig glad: – Jeg bør egentlig slutte med all annen type trening