− Det er p.t. (tirsdag morgen) meldt om dårlig vær og sterk vind onsdag 24. Mars og hvis det det slår til, kan det by på utfordringer ved levering av avfall. Vi ber derfor om at dere viser hensyn for vær og vind når dere planlegger besøk på miljøstasjonen f.eks hvis man leverer plater, så får vinden godt tak.), og i verste fall kan miljøstasjoner bli stengt på kort varsel.

− Vi vet hvor vi bor og at det kan være lokale forskjeller ut fra beliggenhet, og hvor vinden står på. Det gjelder også for våre miljøstasjoner. Hvis vind/fallvind kommer opp i en styrke som gjør at det kan medføre helserisiko, vil stasjonen bli stengt. Den informasjon vil bli delt på driftsmeldinger her på siden. Vi anbefaler derfor å ta en titt før dere kjører, for å se hvordan ståa er.

− Vi gjør også oppmerksom på at en del av avfallet som havner på avveie langs veiere våre, nok kommer fra diverse transport med henger – også transport av avfall. Det har vært hendelser der avfall har falt ned på veien til og med, til stor fare for medtrafikanter – vi ber derfor om at man må være ekstra påpasselig med å sikre last som kan falle av henger generelt, og spesielt ved sterk vind i tillegg.

Endringer på rutene som skal kjøres onsdag:

Rute 11B, Svolvær/Melkerdalen – kjøres i dag -tirsdag 23.3.

UMS varsling sendes fra Vågan Kommune på vegne av Østbø/LAS. Sett ut dunk nå hvis du kan, Østbø tømmer de som de ser/får tak i. Ta kontakt hvis du ikke har tømt.

Rute 4: Denne kjøres så langt som planlagt, men med 2 biler for å få kjørt hele ruta så tidlig som mulig. Dunkene MÅ derfor står fremme kl. 06.00. Etter tømming blir de lagt ned, og vi oppfordrer til å hente de tømte dunkene så fort som bare det.