HHavøy Kystfiske skriver i en pressemelding at de med stor sorg meddeler at det var fartøyet Hunter som mistet et mannskapsmedlem under fiske i Barentshavet mandag 30. januar.

- Mannskap falt over bord ca 1810, og søk etter vedkommende ble startet umiddelbart, og fortsatte igjennom natten. Beredskapsteamet til rederiet har samarbeidet tett med HRS for å prøve å finne den savnede. Politiet varsler pårørende til den savnede, og rederiet gjør alt man klarer for å ivareta mannskapet om bord, skriver beredskapsleder i redereriet, Andreas Kiplesund.

- Mannskapet vil nå søke etter den savnede sammen med Kystvakten så lenge de har behov for det. Fartøyet vil så gå til Tromsø hvor kriseteam skal ta hånd om mannskapet.

Den 44,9 meter lange snøkrabbebåten hører til på Herøy i Møre og Romsdal. Foto: WAREE LYNGSTAD

Rederiet skriver at årsaksforholdet ikke er klarlagt, og at politiet og havarikommisjonen nå vil undersøke dette nærmere.

Politiet opplyste tirsdag morgen at den omkomne er en utenlandsk statsborger i 30-årene. Ifølge politiet tyder forklaringene fra andre i mannskapet på at mannen har blitt dratt overbord under setting av bruk.

"Hunter" er en av båtene som for tiden driver snøkrabbefiske helt øst i Barentshavet.

"Hunter" oppholder seg på ulykkesstedet en stund til før den går til Tromsø. De gule markeringene viser hvor snøkrabbeteinene er satt. Foto: KART: BARENTSWATCH