For femte gang samler Rune Francisco Fauske ungdom i Vågan for å lage kunst. UngKunst er en del av ferietilbudet til UNGiVÅGAN og har fokus på kunst. Denne gangen har gjengen fått i oppdrag å dekorere møteplassen i Våganhallen.

– Jeg ble spurt av kommunen om vi kunne dekorere møteplassen, sånn at ungdommen føler mer tilhørighet og eierskap. Det syntes jeg var en veldig god idé, forteller Rune, eller Solsoldat som han også er kjent som.

Kurset er todelt. Den ene delen skal de dekorere tre vegger inne på møteplassen, den andre delen skal de lage sitt eget bilde som skal henges opp.

– Jeg har lagt noen føringer på motivet før vi begynte. Fordi det hadde blitt vanskelig hvis alle skulle ha meninger. Så jeg fant noen motiver, så får de selv velge ut farger og tekst å fylle inn.

Foto: Johan Tangen

Avduking på lørdag

Det er tre forskjellige motiver Rune har valgt ut på de tre forskjellige veggene.

– Jeg tenkte "hva er det de vil ha i dette rommet?". God vibrasjoner er noe jeg hører de prater om. Jeg synes også vibrasjoner er en følelse, fordi det er noe vi mennesker sender ut hele tiden. Derfor tenkte jeg de skulle få et stort maleri med retrofarger, som et slag rett i ansiktet når de kommer inn, forteller han og viser den første veggen du ser når du kommer inn.

På den veggen er det tegnet opp hvordan det skal se ut. "Good Vibration" er streket opp, så skal det fylles inn med masse farge etterhvert. Den andre veggen som skal dekoreres er litt lenger inn.

– Det er to anuiktsportretter hvor de skal komme på tre tekster de vil skrive. Inne på møteplassen handler det mye om hvordan du vil at fremtiden skal være for deg. Så handler det om å finne tre ord som symboliserer det og skrive det rundt disse to menneskene.

– Den siste veggen er ved DJ-pulten. Musikk betyr mye for mange. Derfor lagde jeg bare en DJ-person og ordet "musikk" som pulserer.

Det ferdige resultatet skal avdukes førstkommende lørdag klokken 15:00.