– Det er ikke ofte en organisasjon kan si at den har nådd sitt formål, og det er med mye stolthet vi nå kan gjøre nettopp dette. Etter årevis med kamp har vi snudd både stortingsflertallet og LO-kongressen. Bedre forsikring mot oljeboring i et område kan man nesten ikke oppnå, sier Daniel Weiss, avtroppende leder i organisasjonen i en pressemelding.

Lørdag avholdt folkeaksjonen landsmøte i Kabelvåg, der det ble flertall for å gå inn for nedleggelse. Bente Lorentzen ble valgt som ny leder.

5. august 2023 blir det formell nedlegging av organisasjonen, og samme dag skal det holdes en stor folkefest for å avslutte aksjonen.

Folkeaksjonen vil bruke tiden fram til da for å avklare det formelle rundt nedleggelse av organisasjonen, finne gode løsninger for videreføring av kunnskap og ressurser og sørge for at Folkeaksjonen setter varige spor og synliggjør den historiske kampen aksjonen har vært gjennom.

På landsmøtet ble også Bente Lorentzen valgt som ny leder. Hun ser frem til å være med på siste reis for aksjonen.

– Folkeaksjonens arbeid for å sikre disse verdifulle havområdenes fremtid er ikke bare historisk i norsk sammenheng, men setter også en ny standard for hva som er mulig internasjonalt. Jeg ser fram til å samle alle viktige støttespillere til en siste stormarkering av denne enormt viktige seieren, sier Lorentzen.