I en pressemelding fra Tryg forsikring varsler de om skreik blant flygeledere, og bemanningsproblemer ved flere flyplasser i Europa. Dermed forventer de bagasjekaos.

– Vi har allerede en økning i forsinket bagasje på 25 prosent hittil i år, og ser tendenser til en forverring fremover, sier kommunikasjonsrådgiver i Tryg, Torbjørn Brandeggen i pressemeldingen.

Skal du ut og reise med fly bør du beregne minimum fire timers overgangstid hvis du ikke har gjennomgående flybillett, og vær uansett forberedt på at alt kan ta lengre tid. Blir det først bagasjekaos ved én flyplass har det en tendens til å spre seg til andre flyplasser.

– Vi håper det ikke blir like ille som i fjor, sier Brandeggen.

Reiseforsikring dekker ikke streik

Sommeren 2022 var preget av SAS-streik og bagasjekaos i Europa, noe som førte til rekordmange saker for Tryg med forsinket bagasje. Men ikke alt dekkes av reiseforsikringen.

– Får du problemer så kontakt flyselskapet eller din reiseoperatør. Reiseforsikringen gir ikke dekning for forsinkelser eller kansellerte reiser som følge av streik, bemanningsproblemer eller kø, men du kan ha rett på erstatning fra flyselskapet, sier Brandeggen i pressemeldingen.

Er det fare for at reisen blir kansellert bør man ikke avbestille, da kan man miste kravet på refusjon. Tryg anbefaler at at man venter til flyet eventuelt blir kansellert.

– Da vil du ha dine rettigheter i behold, melder kommunikasjonsrådgiveren.