Norske Kvinners Sanitetsforening fyller 125 år i år. I den anledning arrangeres det kløverstafett. Der er målet å frakte en stafettpinne fra Østfold (Viken) og helt opp til Finnmark.

Fredag var stafettpinnen kommet til Svolvær og Osanstua Barnehage fikk være med å løpe, i regi av Svolvær Sanitetsforening.

– Ungene er fremtiden vår. Derfor synes jeg det er fint å ta dem med, sier leder for Svolvær Sanitetsforening Kristin Larsen.

Førskolegruppa hos Osanstua ble delt inn i tre grupper og fikk utdelt hver sin stafettpinne. Med heiarop fra både sanitetskvinnene og de ansatte ved Osanstua løp barna en liten runde og veksla med nestemann i rekka.

Foto: Johan Tangen
Foto: Johan Tangen

HÅPER PÅ MER SAMARBEID

Daglig leder ved Osanstua Barnehage, Beate Johansen, er veldig glad for at Svolvær Sanitetsforening inviterte dem med på dette opplegget.

– Det er kjempefint å få samarbeide med andre aktører. Sanitetsforeningen har vi hatt samarbeid med tidligere. De har blant annet kommet og lest for oss. Vi har allerede innarbeidet et samarbeid med dem, så vi håper at vi kan utvide det til sånne ting som dette blant annet, sier Beate.

Leder for Svolvær Sanitetsforening, Kristin Larsen (t.v) og daglig leder for Osanstua Barnehage, Beate Johansen. Foto: Johan Tangen

Beate forteller at ungene har gledet seg til dette, helt siden de fikk vite at de skulle gjøre det.

– De synes det er gøy når det er noen andre som arrangerer noe enn oss selv. Også er det artig fordi det er noe nytt. Allerede i går startet vi å øve på å gi pinne til hverandre. De har gledet seg til å gå nedover og var veldig spente.

Kristin Larsen holdt en kort tale før stafetten startet. Foto: Johan Tangen
Da startskuddet gikk var det full fart. Foto: Johan Tangen

Det var full fart fra første stund. Selv om de aldri har løpt en stafett før gikk det veldig fint. Ungene koste seg mens de voksne heiet.

Fra treet, bort til hoppetauet og tilbake igjen.

Foto: Johan Tangen
Foto: Johan Tangen

Barna sto spent og ventet på sin tur, i noe usymmetriske linjer. Da de fikk pinnen i hånda var det om å gjøre å komme seg så fort som mulig bort til hoppetauet og tilbake igjen.

Foto: Johan Tangen
Foto: Johan Tangen
Noen voksne fikk også prøve seg litt. Foto: Johan Tangen

Med alle barna over mållinjen, to ganger, var det klart for potetløp. I klassisk 17. mai-stil fikk barna utdelt en skje og en potet. Smilene var brede og heiaropene satt løst da potetene danset på gresset og opp på skjea igjen.

Foto: Johan Tangen
Foto: Johan Tangen

Med poteter og skjeer trygt på plass og mange meter unnagjort til fots var det klart for premieutdeling.

Sanitetsforeningen stilte med boller og ballong til alle deltakerne (og en heldig journalist), mens barnehagen delte ut diplom.

Foto: Johan Tangen

Denne stafetten vil de ikke glemme med det første.