Dette står å lese på hjemmesiden til den norske kirken. Valle blir presentert i Bodø domkirke fredag.

– Samfunnet i dag skriker etter meningsfulle fellesskap, barn og unge sliter med psykiske plager og vi ser voksne lete etter mening. Her har kirka mye å bidra med. Det skal være folk i kirka. Folk trenger kirka og kirka trenger folk, sier ferske biskopen i pressemeldingen.

Han kommer fra stillingen som domprost i bispedømmet og tar over etter Ann Helen Fjeldstad Jusnes.

– Jeg er takknemlig for den tilliten jeg nå har fått, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg tror på kirkas prosjekt om å formidle verdier, tro, håp og være en samfunnsaktør. Vi skal bety noe for folk i hele Nordland.

Kristin Gunleiksrud Raaum er leder i Kirkerådet, som har tilsatt Valle som biskop.

– Svein Valle er en strategisk, visjonær og folkelig kirkeleder med evne til å motivere, inspirere og få ting til å skje, sier Raaum.

– Han har en variert bakgrunn og ikke minst i årene som studentprest har han arbeidet strategisk med forståelsen av kirken i samfunnet.

Det var for øvrig to andre kandidater til biskop i Sør-Hålogaland etter den rådgivende kirkelige avstemningen i høst, nemlig professor Hallgeir Elstad og Stiftsdirektør Anne Skoglund.

Elleve av Kirkerådets medlemmer stemte på Svein Valle som dermed er tilsatt som biskop. Tre av rådets medlemmer ønsket Hallgeir Elstad som biskop.