Heldigvis kom ingen personer til skade da det inntraff et maskinelt uhell i Ånstadblåheia alpinanlegg torsdag ettermiddag. Men heisen er ødelagt og ute av drift resten av sesongen.

– Det er med tungt hjerte vi må avlyse årets NNM i alpint. Politiet er informert og skal nå undersøke hva som har skjedd, sier nestleder i Sortland Alpinklubb, Christian Nordheim i en pressemelding.

– Vi kommer tilbake med mer informasjon i løpet av fredag, men er nå opptatt av å ivareta klubbens medlemmer og alle deltakerne.

Alle deltakende klubber har fått beskjed, lyder meldingen fra klubben.

Politiets operasjonssentral opplyser kl. 18:45 at de ble kontaktet av alpinklubben umiddelbart etter uhellet.

– Tråkkemaskinen skal etter at fører gikk ut ha fortsatt for egen maskin og kjørt inn i ei mast til skiheisen. Den fortsatte så videre ut i et plantefelt, etter det vi har fått forståelse for. Politiet har vært på stedet og vi vil opprette en rutinemessig sak da det både var materielle skader og potensiell fare for sikkerhet, opplyser operasjonssentralen.

På spørsmål om hva som kan ha ført til at maskinen gikk videre uten fører, kan ikke politiet spekulere i det.

– Vi vet ikke årsaken, men har forstått at når fører går ut skal bremsene aktiveres automatisk. Det har ikke skjedd her, påpeker politiet.

Foto: Cathrine Kaspersen
Ånstadblåheia alpinsenter stengt for sesongen Foto: Cathrine Kaspersen