– Å herregud, jeg ville ikke ha stjerna, var hennes umiddelbare reaksjon.

Hun tok den likevel imot. Og etter å ha summet seg litt, sier hun at tildelingen tok henne på senga.

– Da Anders (Kristoffersen, ansvarlig redaktør i Våganavisa, red. anm) kom på døra, tenkte jeg at han skulle tilby oss et årsabonnement.

Trine innrømmer dog at hun synes det er stas å få en julestjerne.

– Absolutt. Jeg er veldig glad når jeg først får en. Jeg har lest sakene med de tidligere mottakerne. Da har jeg nikket og tenkt at «ja, de fortjente å få den».

Sykdom i familien

I begrunnelsen for hvorfor Tønder Pettersen fortjener en julestjerne, står det blant annet å lese at hun har vært familiens store støttespiller gjennom flere år.

Flere av hennes nærmeste har vært rammet av alvorlig sykdom, der både datteren og svigersønnen har hatt alvorlig kreftsykdom.

«Trine er en hverdagshelt som alltid stiller opp med barnepass, middager, husvask, kjøring og henting til sykehus, legetimer og alt annet familien måtte ha behov for», heter det videre i begrunnelsen.

– Helt naturlig å hjelpe til

At det aldri er nei i hennes munn dersom noen andre spør om hjelp, trekkes også frem.

«Hun setter alltid andre først og strekker seg lenger enn langt, og fortjener virkelig å bli satt pris på», heter det.

Selv ser ikke hovedpersonen på seg selv som verken en superhelt eller en som ofrer ekstra mye.

– For meg er det helt naturlig å hjelpe til. Vi er heldige som bor så nærme at vi kan stille opp da de hadde tøft, sier hun, og sikter til svigersønnen.

Kjempetøff periode

Kreftsykdommen var såpass alvorlig at det bare var 20 prosents sjanse for å overleve.

– Det ble en lang periode der han måtte gjennom mye, med både operasjoner og cellegift. Det foregikk i Tromsø, og da kunne dattera mi være der med ham. Etter hvert ble han bedre og så lyst på det, men så fikk hun kreft.

Perioden som fulgte var kjempetøff, innrømmer Trine.

– Vi passet ungene slik at svigersønn og datter kunne pleie hverandre. Det hadde ikke gått om jeg ikke hadde vært der.

– Fryktelig glad i barnebarna

Vi ber henne fortelle litt mer inngående om hva som driver henne til å stille opp i så stor grad i situasjoner som også må være tøffe for henne.

– Det kan være tøft, men det tenker jeg ikke på. Jeg er fryktelig glad i barnebarna, og man stiller opp for familien sin. Jeg er veldig familiekjær og er like snill som de sier at jeg er. Ungene skal være med på alt. De skal få lov å ha et naturlig liv mens foreldrene er syke, slår Trine Tønder Pettersen fast.