Etter en rådgivende avstemning i Sør-Hålogaland bispedømme går Hallgeir Elstad, Anne Skoglund og Svein Valle videre til neste runde i bispetilsettingen. Dette står å lese i en pressemelding fra den norske kirke.

Kristine Sandmæl, Olav Rune Ertzeid og Tom Sverre Bredal-Tomren var også blant de seks nominerte. De fikk ikke tilstrekkelig oppslutning i avstemningen til å være med i den videre prosessen.

Sør-Hålogaland bispedømme dekker hele Nordland fylke, og Bodø domkirke er bispesete. Siden mai har seks kandidater vært nominert til å overta etter biskop em.

Den rådgivende avstemningen er en del av prosessen med å tilsette ny biskop. Til sammen har 175 stemmeberettigede instanser og ansatte satt opp inntil tre navn i prioritert rekkefølge. Det var 32 stemmer som inneholdt kun ett eller to navn. Ingen stemmer som kom inn før fristen er forkastet.

Det var totalt 284 stemmeberettigede: Menighetsråd, ungdomsrådet og vigslede kirkelig ansatte i bispedømmet. I tillegg har prostene i øvrige bispedømmer, Samisk kirkeråd, representantene fra de teologiske utdanningsinstitusjonene og ungdomsrepresentanter til Kirkemøtet stemmerett.

KandidatStemmetall
Hallgeir Elstad22,08 %
Anne Bergljot Skoglund18,22 %
Svein Valle16,91 %
Kristine Sandmæl16,61 %
OIav Rune Ertzeid13,57 %
Tom Sverre Bredal-Tomren12,61 %