Det er et års tid siden ungdomsmøteplassen i Våganhallen åpnet. Nå ønsker barne- og ungdomsarbeidere Markus Wegge og Berit Auran Benjaminsen igjen velkommen, spesielt til de nye 8. klassingene.

– Vi håper det kommer både nye og gamle ungdommer. Samtidig håper vi det er flere foreldre som kan stille, sier Berit.

Møteplassen trenger én forelder hver gang møteplassen er åpen. Det har ikke alltid vært like lett å få tak i folk, forteller Berit.

– Det var ikke et problem, men jeg brukte mye tid på å måtte kontakte hver enkelt og maile mye rundt. Men veldig mange stilte opp, sier hun.

– Hva innebærer det for de foreldrene som stiller?

– Det er bare en koselig kveld sammen med ungdommen. De er der for å være en trygg voksen. Det eneste er at de må følge med på at ungdommen har det bra.

Bra besøk

Før møteplassen åpnet pleide ungdommen og møtes på Arbeidern i Kabelvåg. Nå er det et år siden det ble laget et eget lokale hvor de kan møtes.

– Det var veldig bra besøk i begynnelsen. Det er jeg veldig glad for å se. Vi flyttet fra Kabelvåg til Svolvær og klarte å opprettholde mengden. I Kabelvåg var det opp mot 70–80 på det meste. Der var halve klubben utendørs, både på torget og kiosken. Men i Våganhallen er det meste inne, sier Markus Wegge.

Han er glad for at fjorårets 8. klassinger var mye på møteplassen og ser for seg at det kan bli den nye kjernen.

– Nå blir det spennende å se det nye 8. klasse-kullet. Vi hadde mye folk til å begynne med, men det dabbet litt av etter hvert, sier Markus før Berit legger til:

– Når det ble fint vær var det ikke så mange som kom. Men på regnværsdager var vi fort opp mot 50–70.

De er fornøyd med kombinasjonen klubblokale/idrettshall, da mange benytter seg av begge deler.

– Hovedønsket er å bare ha en møteplass. Det trenger ikke å skje så store ting, men vi har veldig mange små ting og mange muligheter. Vi ønsker jo at ungdommen skal være aktive og komme med ønsker om innhold. Vi har playstation, musikk, enkel mat og kioskdrift, sier Markus.

Nå ser duoen frem til å ønske både nye og gamle velkommen.

– De flyter godt sammen, enten de går i 8. klasse eller på videregående. De spiller sammen og gjør ting sammen, avslutter Berit Auran Benjaminsen.