Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider, og samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.

Prisutdelingen avholdes på DOGA, og årets vinnere av Matprisen 2022 blir annonsert i beste sendetid på Matkanalen 16. november.

Foto: Havila Kystruten

Debio som har merket mat og utviklet økologien i Norge i over 30 år, står bak Matprisen.

– I Havila Kystruten har vi et stort fokus på bærekraftig utvikling i alle ledd og her er maten vi serverer om bord våre skip og håndtering av matavfall et av de områdene hvor vi virkelig kan gjøre en forskjell, sier administrerende direktør Bent Martini i en pressemelding.

I juryens begrunnelse for at Havila er nominert til prisen, fremheves det blant annet at måltidene som blir servert om bord tar utgangspunkt i lokale råvarer fra havnene de besøker.

«Selskapet har et konkret mål om maksimalt 75 gram matsvinn per reisende per dag, blant annet ved å gå bort fra buffetservering og ved å planlegge måltidene med matsvinnreduksjon for øye. Havila Kystruten har for lengst steget over dørstokkmila og pekt seg ut en bærekraftig kurs», heter det blant annet i begrunnelsen.