At det kommer kjeveortoped til Lofoten har vært klart en stund, men eksakt hvor lokaliseringen skulle være, har vært ukjent. Våganordfører Frank Johnsen har tidligere uttalt at han er glad for at tilbudet kommer til Lofoten, men blir skuffet om det ikke legges til Svolvær.

Onsdag ettermiddag melder fylkesråd Christian Torset at det geografisk vil være den beste løsningen å legge tilbudet til Leknes.

– Vestvågøy er den mest folkerike kommunen i Lofoten, og Leknes er sentralt plassert. Eksempelvis vil pasienter fra Moskenes kommune få ganske lang reisevei hvis tilbudet blir lagt til Svolvær, sier fylkesråden med ansvar for tannhelse, sier Torset, og påpeker at fylkestinget først må stille seg bak fylkesrådets forslag.

Ønsket om et kjeveortopedi-tilbud i Lofoten har vært stort gjennom flere år. Det har vært flere utfordringene knyttet til både økonomi og tilgang på fagfolk med rett utdanning.

– Leknes er sentralt i Lofoten og vil gi et godt tilbud til denne pasientgruppen. Pasienter fra Værøy og Røst regner vi med at fortsatt vil ønske å reise til Bodø, slår fylkesråd Torset fast.