Det var en mann i 20 årene, med utenlandsk statsborgerskap som omkom. Mannen falt ned fra Reinebringen med døden til følge. Politiet har opprettet sak og ser på forholdet som en tragisk ulykke. De pårørende er varslet.

Ulykken fant sted fredag ettermiddag, men på grunn av at den omkomne var av utenlandsk opprinnelse, tok det noen timer før politiet gikk ut med nyheten om dødsfallet.

– Siden den avdøde var av utenlandsk opprinnelse, tok det ekstra lang tid å identifisere ham, opplyser operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Kai Eriksen til Våganavisa.

Tett tåke

Operasjonslederen sier at værforholdene på Reinebringen gjorde det komplisert å sende helikopter og mannskap ned til ulykkesstedet.

– Vi sendte politi og en lege med Sea King, men helikopteret måtte gå ned igjen fordi tåka var så tett. Etter åpnet det seg opp et lite vindu der de kunne lande, sier Eriksen, som ikke kjenner til hvor på Reinebringen at fallet skjedde.

Følge på to

Ifølge VG var mannen i et følge på to, der den andre var en kvinne i 40 årene og som var vitne til den tragiske hendelsen. Ifølge avisen skal disse to personene være i slekt. Moskenes kommune opprettet kriseteam rett etter ulykken.

– Politiet har snakket med kvinnen, som får støtte og blir ivaretatt av kriseteamet, sier Kai Eriksen.

Dødsulykke i fjor

Reinebringen ligger 448 meter over havet og blir regnet som et av landets mest kjente fjell for turgåere og turister. Fredagens dødsulykke var den andre i løpet av et halvt år på det populære fjellet. I desember i fjor omkom en kvinne, også det forårsaket av en fallulykke.